Tarot tyyppejä

Tarot tyyppejä

Tarot-kortit ovat suosittu ennustusväline, jota käytetään ympäri maailmaa. Suomen kielessä on käytössä useita erilaisia tarot-korttipakkoja, joista jokaisella on oma erityinen teemansa ja symboliikkansa.

  1. Rider-Waite-Smith tarot Rider-Waite-Smith -tarot on yksi suosituimmista tarot-korttipakoista, joka on käytössä ympäri maailman. Se on kehitetty englantilaisen okkultistin A.E. Waiteen ja taiteilija Pamela Colman Smithin toimesta vuonna 1909. Korttipakassa on 78 korttia, joista 22 on suuria arkanakortteja ja 56 on pikkuarkanakortteja. Kortit ovat kuvitettuja ja niiden symboliikka on hyvin monimuotoista. Rider-Waite-Smith -tarot sopii hyvin aloittelijoille, sillä sen symboliikka on helposti lähestyttävää.
Tarot.fi
Tarot.fi
  1. Thoth-tarot Thoth-tarot on kehitetty englantilaisen okkultistin Aleister Crowleyn ja taiteilija Lady Frieda Harrisin toimesta 1940-luvulla. Korttipakassa on 78 korttia, joista 22 on suuria arkanakortteja ja 56 on pikkuarkanakortteja. Thoth-tarot on hyvin monimutkainen ja sen symboliikka on syvällinen. Se sopii parhaiten henkilöille, joilla on jo kokemusta tarot-korteista.
  2. Tarot of the New Vision Tarot of the New Vision on uudempi tarot-korttipakka, joka on kehitetty italialaisen Riccardo Minettin toimesta. Korttipakassa on 78 korttia, joista 22 on suuria arkanakortteja ja 56 on pikkuarkanakortteja. Korttien kuvitukset ovat toteutettu niin, että ne näyttävät kohtauksia eri näkökulmista. Tämä tekee korttipakasta mielenkiintoisen ja visuaalisesti vaikuttavan.
  3. Finnish Tarot Suomen Tarot on suomalainen tarot-korttipakka, joka on kehitetty Kirsi Salosen toimesta. Korttipakassa on 78 korttia, joista 22 on suuria arkanakortteja ja 56 on pikkuarkanakortteja. Korttien kuvitukset ovat toteutettu suomalaisen kansanperinteen ja mytologian pohjalta. Finnish Tarot sopii erityisesti suomalaisille ja suomen kielen taitoisille henkilöille.

Tässä oli lyhyt katsaus erilaisiin tarot-korttipakoihin, joita on käytössä Suomessa.

Levitä rakkautta